Wat is een maatwerk keuken? Alles over maatwerk keukens.

De voordelen van een maatwerk keuken?

Veel mensen kennen niet precies het verschil tussen een maatwerk keuken en een standaard keuken. En vragen zich af wat is een maatwerk keuken nu precies? We vertellen je in dit blogartikel graag meer over het verschil tussen beide. Dus wat is een maatwerk keuken? Het grootste verschil zit hem in de keuze vrijheid van materialen en kleuren. Bij een keukenformules koop je keukens, die een standaard maat hebben, en die specifieke keukenmerken verkopen alleen de materialen en kleuren die ze in hun eigen collectie hebben. Dit is voor veel mensen prima, maar heb je specifiekere wensen qua materiaal en kleur, dan is de keuze erg beperkt. Maar er zijn nog meer grote verschillen te noemen.

wat is een maatwerk keuken precies

Wat is een maatwerk keuken, standaard keukenkasten versus maatwerk keukenkasten

Een standaard keukenkast wordt industrieel gefabriceerd en hierdoor zijn er maar een beperkt aantal maten mogelijk, om meer massa te kunnen draaien. De meeste keukenzaken verkopen keukenkasten van ongeveer 70-75 cm hoog en tussen de 20 en 120 cm breed. Ook de indelingen van deze kasten zijn standaard, dus je kan deze niet laten wijzigen. Wil je dus een simpele keuken ontwerpen in een witte kleur, dan is dit helemaal prima.

Bij maatwerk keukenkasten, ben je helemaal vrij in de maatvoering. Onze basis kasten zijn van ikea en zijn standaard 80 cm hoog en 20 tot 80 cm breed. We gebruiken deze kasten om je keuken op maat te maken. Je kan dus zelf bepalen of je de onderkasten 80 hoog wil hebben of bijvoorbeeld 78 of 79. De meeste voordelen zitten in de breedtematen. Heb je bijvoorbeeld een muur van 298 cm, waar dus net geen 5 kasten van 60 inpassen? Dan is dat geen enkel punt. Er wordt een maatwerk keukenkast van 58 geleverd en je keuken past als een jas.

Ook ben je helemaal vrij om de kasten in te delen. Wil je bijvoorbeeld geen 2 hoge laden van 40 in je onderkast, maar 3 van 26,6 cm, geen probleem. Samengevat is het verschil tussen standaard en maatwerk keuken, dus de keuzevrijheid in maat, materialen en kleuren!

 

Wat is een maatwerk keuken, Standaard keukenfronten versus maatwerk keukenfronten

Ook voor de keukenfronten, plinten en panelen geldt dat het verschil zit in de vrijheid van keuze's. Een standaard keukenmerk heeft ongeveer 20 tot 30 modellen en evenveel kleuren in de collectie. Dit is prima als je iets globaals zoekt natuurlijk. Wil je echter die ene droomkeuken van google of Pinterest namaken, dan is een keukenzaak geen optie. Wij leveren bijvoorbeeld meer dan 50 modellen in meer dan 10.000 kleuren en hierdoor kunnen we elke keuken leveren die online staat. Je bent dus niet beperkt in materialen en kleuren en kunt je keuken echt uniek en persoonlijk maken.

 

Standaard keuken versus maatwerk keuken, wat is het verschil in kosten?

Een andere verschil tussen standaard keukens en maatwerk keukens zijn de kosten. Het mag duidelijk zijn dat een standaard keuken, die industrieel gefabriceerd wordt voordeliger is dan een maatwerk keuken. Een standaard keuken kost gemiddeld tussen de Euro 5.000 en 15.000 euro. Een maatwerk keuken kost tussen de 7.500 en 25.000 euro. Althans bij ons! Wil je namelijk een handgemaakte maatwerk keuken laten maken door interieurbouwer, dan lopen de kosten op tot 20.000 tot 50.000 euro. Wij vinden dit verschil veel te groot, en daarom is ons keukenconcept ook ontstaan. Wij willen betaalbare maatwerk keukens leveren. Wat is dus een maatwerk keuken en waarom kies je voor maatwerk? Als je dus wel de keuzevrijheid in materialen en kleuren wenst, maar wel binnen een redelijk budget wil blijven!

Onderstaand enkele prijzen van standaard keukens versus maatwerk keukens:

1

Rechte keuken van 350 cm. Inclusief whirlpool apparatuur en composiet keukenblad

Standaard keukenprijs € 5.000 tot 7.500,- versus € 6.500 tot 8.500 voor onze maatwerk keukens. ( of 10.000-12.000 voor handgemaakt)

2

Kastenwand 240 cm met kookeiland van 240 cm. Inclusief Siemens apparatuur en keramiek keukenblad

Standaard keukenprijs € 7.000 tot 10.000,- versus € 8.500 tot 12.500 voor onze maatwerk keukens.( of 17.000 tot 25.000 voor handgemaakt)

3

Grote U vormige keuken van 3.00 x 3.50 x 2.80 cm. Inclusief Bosch apparatuur en natuursteen keukenblad.

Standaard keukenprijs € 12.000 tot 15.000,- versus € 14.000 tot 18.000 voor onze maatwerk keukens. ( of 20.000 tot 40.000 voor handgemaakt)

 

We adviseren je van ontwerp tot levering.

We zijn geen webshop of online concept. Ja we kunnen heel veel online regelen. Maar we zijn een echte servicegerichte onderneming die de klant centraal zet. We helpen je graag met het ontwerpen van je droom keuken en adviseren je over materialen, kleuren en technische zaken.  We hebben meer dan 23 jaar ervaring met keukens en weten inmiddels wat goed werkt en wat niet. Wat is een maatwerk keuken voor jou? We verwerken graag al je wensen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek of mail ons je tekeningen en wensen door. We zijn je graag van dienst.